Informare

Anunt de presa
04.02.2013
Echipa proiectului CAMPUS a publicat în ziarul România Liberă anunțul de presă privind demararea proiectului.

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti anunţă începerea proiectului CAMPUS
Proiect co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
 
București, 4 Februarie 2013
 
Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti (UPB), cu sediul în Bucureşti, Str. Splaiul Independenţei nr. 313, derulează, începând cu data de 18.12.2012, proiectul „Universitatea POLITEHNICA din București - Centrul de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse și Procese Inovative” / CAMPUS, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare nr. 425/1/18-12-2012, încheiat cu Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, în calitate de Organism Intermediar, în numele şi pentru Ministerul Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional „Creşterea Competitivităţii Economice” (POSCCE).
 
Valoarea totală a proiectului este de 73.410.712 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 59.767.690 lei. Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 49.607.182,7 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este de 10.160.507,3 lei, iar valoarea neeligibilă a proiectului este de 13.643.022 lei. Proiectul se va implementa în localitatea Bucureşti pe o durată de 30 de luni.
 
Obiectivul proiectului CAMPUS este acela de a crea un „Centru de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse și Procese Inovative” în vederea promovării unui mediu inteligent de control, integrare și coordonare a grupurilor de cercetare multi- și interdisciplinare din cadrul UPB. Prin acest obiectiv, proiectul își propune creșterea și diversificarea ofertei inovative a UPB, precum și stimularea accesului întreprinderilor la produsele activității de cercetare, dezvoltare și inovare ale universității. Clădirea construită pentru a găzdui centrul CAMPUS va fi o construcție modernă, ecologică și totodată inteligentă cuprinzând mai mult de 41 de laboratoare de cercetare echipate la standarde europene, spații de lucru, birouri, spații de prezentări și conferințe precum și spații tehnice.
 
Detalii suplimentare puteţi obţine de la:
Bogdan Ionescu (membru în echipa de management și persoană de contact)
Tel.: +4021 402 97 46, Fax: +4021 318 10 05, email: bionescu@alpha.imag.pub.ro


Ştiri
Informare reviste de specialitate #3

Echipa proiectului CAMPUS publică rezultatele proiectului în revista Capital,…

Informare reviste de specialitate #2

Echipa proiectului CAMPUS publică rezultatele proiectului în revista Capital,…

Informare reviste de specialitate #1

Echipa proiectului CAMPUS publică rezultatele proiectului în revista Capital,…

Info-Buletin
"Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei".